Irene Vos

Moeder Aarde heeft genoeg voor iedereen

Moeder Aarde heeft genoeg voor iedereen

Momenteel worden veel mensen, waaronder jij en ik, wakker geschud. Wat het zo bijzonder maakt, is dat het wereldwijd gebeurt. De maatschappij zoals we die hebben gekend, komt niet meer terug. We beginnen ons, volgens mij allemaal, te realiseren dat we met deze verandering meegaan. Daar hoeven we niet droevig over te zijn. We zaten toch al op een doodlopende weg. Het is nu alleen nog een kwestie van wennen en ontdekken hoe we deze veranderingen praktisch vorm gaan geven.

We zijn allemaal verbonden

Zelf ben ik medeverantwoordelijk. Ik drink dagelijks koffie en thee en op de schaal ligt fruit uit verre oorden, terwijl de mensen uit de landen waar al deze fantastische producten vandaan komen, amper een dagelijkse maaltijd hebben of een fatsoenlijk dak boven hun hoofd, zelfs als ik fairtradeproducten koop. Mijn telefoon en laptop zitten boordevol grondstoffen uit landen waar jonge kinderen voor een hongerloontje onder barre omstandigheden in mijnen werken. Bij ons loopt zelfs een prachtige dochter uit Kenia in huis rond. Door haar ben ik me hier steeds meer van bewust geworden.

Als we blijven tolereren en wegkijken, komt dit op een gegeven moment als een boemerang bij ons terug. We wonen allemaal op dezelfde planeet. We ademen allemaal dezelfde lucht, kijken naar dezelfde zon en maan. We zijn allemaal verbonden. Als het ergens anders niet goed is, dan krijgen we dit teruggespiegeld.

Waarom ben ik hier op aarde?

Ik ben op aarde gekomen met een soort blueprint. Blijkbaar heb ik een levensdoel of levensmissie die ik wil doorlopen. Ik ben een mens dat zich wil blijven ontwikkelen, groeien en leren. Volgens mij is dat voor ons allemaal de reden om hier op aarde te zijn, of je dat nu wilt of niet. Het leven, en ook je lichaam, veranderen voortdurend. We leren en groeien, en we bouwen vaak voort op de kennis en ervaringen van het verleden, misschien zelfs op die van vorige levens. Of zijn we hier om de geschiedenis van onszelf en de wereld te herschrijven?

De melkweg en aarde reizen door het universum

De melkweg, het sterrenstelsel waarin ons zonnestelsel zich bevindt, heeft een vorm die je het beste kunt omschrijven als een platte draaikolk. Het duurt ongeveer 200 miljoen jaar voordat de melkweg één volledige ronde maakt. Ons zonnestelsel en de aarde bevinden zich in een van de armen van de melkweg, ongeveer halverwege vanuit het centrum, op een afstand van ongeveer 32.000 lichtjaar van de kern. Om een lang verhaal iets korter te maken, we komen met ons sterrenstelsel in een ander gebied in het universum aan en, naar wat ik begrijp, heeft dit invloed op de energie op aarde.

Veranderingen op aarde

We zijn aangekomen in een zone in de ruimte die bestaat uit een band van fotonenenergie. Ons sterrenstelsel, inclusief planeet aarde, beweegt ongeveer 2000 jaar lang door deze band, en deze gebeurtenis vindt ongeveer elke 11.000 jaar plaats. Sinds 2012 zijn we deze fotonengordel binnengegaan. De overgang naar en uit deze fotonengordel gaat gepaard met radicale weerpatronen en aardveranderingen. Dit wordt ook wel het tijdperk van Aquarius, het Watermantijdperk, genoemd.

Daarbij gebeurt nog iets opmerkelijks: leugens en onwaarheden komen steeds meer aan het licht. Bedrog en manipulaties, alle hebzucht en vormen van onderdrukking gaan dankzij het internet in enkele seconden de wereld rond. Alles wat duister is, komt aan het licht. Het doet mij denken aan Dracula, die zich alleen in het duister kan bewegen en geen licht kan verdragen. We worden allemaal beïnvloed door het toenemende licht en deze nieuwe energie. En als gevolg hiervan ondergaan we een transformatie, waarbij we op hogere frequenties van bewustzijn resoneren. Ik kom daar zo nog weer even op terug.

Ik begin het zelf al een tijdje te merken en word steeds gevoeliger voor deze nieuwe energie. Om maar eens een paar voorbeelden te geven uit mijn eigen ervaringen van de laatste jaren: tegenwoordig voel ik de volle maan, de nieuwe maan en ook de Schumannresonantie.

Ik zie nu ook aanwijzingen die ik voorheen nooit zag. Zo zie ik bepaalde dubbele getallen zoals 1111 en 2222. Voor mij bevestigingen dat ik op de goede weg ben of dat bepaalde dingen al geregeld zijn. In de spirituele wereld wordt dit numerologie genoemd. Dit is een hele studie op zich, waarmee ik nog maar net kennis heb gemaakt. Ik leer naar mijn ingevingen te luisteren en nog belangrijker, ernaar te handelen. Ik stel me open voor nieuwe inzichten, heb een nieuwsgierige blik en blijf steeds vragen stellen.

Alles is energie

Nog even terugkomend op het transformeren naar hogere frequenties: energie bestaat uit verschillende frequenties. Zo heeft bijvoorbeeld de kleur rood een lagere frequentie dan blauw of wit. Ditzelfde geldt voor onze emoties. Schuld en schaamte hebben een lage frequentie, terwijl plezier, vreugde en liefde een hoge frequentie hebben. Misschien herken je het wel: sommige mensen in je omgeving kosten je energie en daar blijf je liever bij uit de buurt. Bij anderen voel je je goed, is het prettig vertoeven en stroomt de energie.

Hoe hoger jouw eigen trillingsfrequentie van energie, hoe minder vatbaar zowel jij als ik zijn voor invloeden van buitenaf. Dit stelt je in staat om gemakkelijker bij jezelf te blijven. Een gouden regel die ik hierbij geleerd heb, is om eerst aan jezelf te denken, vervolgens te bepalen wat jij wilt doen en pas daarna te overwegen wat je voor anderen kunt betekenen. Dit is dé manier om te bereiken wat je wilt en het op een gezonde manier met anderen te delen. Mandy Beekman formuleert het interessant: ‘Alles is energie, energie is trilling, trilling is frequentie en frequentie is bewustzijn.’ Door de verandering van de lichtenergie met een hoge frequentie op aarde, verandert dus ook ons bewustzijn.

Vallen en opstaan

Napoleon Hill schreef al eens eerder in zijn boek dat er twee redenen zijn om te veranderen: vanuit een diep verlangen of bittere noodzaak. We kunnen samen de nieuwe wereld creëren en dingen veranderen om de samenleving meer te laten overeenstemmen met elkaars en onze eigen wensen, in harmonie met onze planeet aarde. De huidige tijd dwingt ons om nu ook woord bij daad te voegen.

We staan volgens mij op een kruispunt van de mensheid tussen licht en donker of het goed en het kwaad, of hoe je het ook maar noemen wilt. Het kwaad laat zich steeds duidelijker zien. Het komt aan de oppervlakte in alle facetten in de maatschappij. Het dwingt jou en mij naar onze eigen schaduwen te kijken.

Zo binnen, zo buiten

De minder leuke kanten van onszelf komen inderdaad tot uitdrukking in onze maatschappij. Zoals een wel bekende uitspraak luidt: ‘Zo binnen, zo buiten’, of in het Engels: ‘As above, so below’. Wat in onze eigen binnenwereld afspeelt, wordt weerspiegeld in onze buitenwereld. Als ik nu naar binnen keer en deze minder leuke kanten van mezelf aanschouw en hier iets mee ga doen, ontstaat er een andere omgeving om mij heen. Dit gebeurt op individueel niveau en op een gegeven moment ook op een collectief niveau.

Je kan het vergelijken met bijvoorbeeld de mode of als je een rode auto koopt. In een keer zie je overal rode auto’s. Je trekt mensen aan met dezelfde stijl of smaak, het zijn gelijkgestemden. We kunnen creëren vanuit verbeeldingskracht en fantasie. We leren van en met elkaar, en soms is het vallen en weer opstaan. Herinner je je nog het beeld van een peuter die opstaat nadat hij net heeft leren lopen?

Dat er een eerlijkere verdeling in de wereld moet komen, is voor mij klip-en-klaar. Ik weet nu dat Moeder Aarde genoeg heeft voor iedereen. Ze heeft alleen niet genoeg voor hebzucht.

Foto’s: Jose Meboer, creator of awareness 

Facebook
Twitter
LinkedIn